Bij overlijden of inlichtingen 024- 64 50 25 9

Roos van Hoop

De Roos van Hoop komt oorspronkelijk uit het woestijngebied tussen Jeruzalem en de Dode Zee van Israël. Dit is het laagst liggende gebied op aarde. Volgens een oude traditie ontdekte Maria deze plant tijdens haar vlucht uit Egypte, waar haar tranen de blaadjes raakten. Sindsdien is deze plant gezegend met het eeuwige leven en staat het symbool voor hoop.

Een gezegend huis.

De takjes van de plant, gevat in het sieraad, zullen zich wijd openen als je de Roos even in water legt. Als het is opgedroogd, zal de Roos zich sluiten en zich weer tot een balletje oprollen. Veel families bewaren de plant zorgvuldig en geven hem van generatie op generatie door. Er is een gezegde dat een huis waar de Roos van Hoop wordt bewaard een gezegend huis is. De Roos biedt bescherming en laat je eraan herinneren nooit de moed op te geven.

Symbool voor Hoop

De Roos van Hoop is een uniek en bijzonder cadeau voor speciale gelegenheden. Het is een oud gebruik om je dierbaren te verrassen met het wonder van deze hemelse bloem. Ook is het een mooi symbolisch cadeau als iemand het moeilijk heeft. Wat ogenschijnlijk doods oogt, bevat wel degelijk leven. Hoe uitzichtloos een situatie er ook uit mag zien, er is altijd hoop. De Roos in het Westen heeft dezelfde betekenis als de Lelie in het Oosten. Door de dit sieraad te schenken, biedt je niet alleen hoop aan, maar ook genade, verlossing en liefde. Je erkent de heiligheid in de ander. Ook je kinderen en kleinkinderen zullen er plezier van hebben, omdat de plant nooit afsterft. Als je de Roos aan iemand geeft, vertel er dan het verhaal bij, zodat de herinnering aan jou en jouw boodschap van Hoop onuitwisbaar wordt.
De Roos van Hoop wordt in een kleine oplage, vervaardigd. De maker is een bijzondere verlichte geest, die elke Roos van Hoop met liefde zegent, zodat het vanzelf zijn weg vindt naar de nieuwe eigenaar en aldaar zal stralen.

De Roos van Hoop is bij ons verkrijgbaar voor € 30,-

Monica Zeegers gaat uit van de onsterfelijkheid van de ziel en richt zich op het leven hier en nu. Je kunt je heel verdrietig en alleen voelen en al dan niet met schuldgevoelens achterblijven als een dierbare is overleden. Het voelt alsof je bent afgescheiden van de persoon waar je van houdt. Maar het kan ook anders. Ook al lijkt het nu niet zo, je geliefden blijven ook na het overlijden altijd bij je.

Wij mensen zijn meer dan een lichaam. De ziel is onsterfelijk, het bewustzijn is oneindig. De geest leeft eeuwig voort in het licht van de schepping. Ook na het overlijden van een dierbare kun je nog zo veel voor haar/hem betekenen. Blijf liefdevol gedenken, vergeef en vraag om vergeving. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger en lichter door het leven zal gaan. Weet dat je woorden en intenties altijd worden gehoord. Graag willen wij met al onze medewerksters ons steentje bijdragen aan uw vertrouwen in de toekomst, tijdens en na het verwerken van een groot verlies in de hoop dat dit verlies op een gegeven moment anders ervaren zal worden. Dat pijn plaats mag maken voor gevoelens van vreugde en hoop en liefde. Dat is waar Monica Zeegers Uitvaartverzorging voor staat.

Lees meer