Bij overlijden of inlichtingen 024- 64 50 25 9

We doen alles op het gebied van uitvaartverzorging

Wat we doen? Wij kunnen al voor het overlijden, wat rust brengen door een persoonlijk gesprek met de patiënt, partner of directe omgeving. Zo’n gesprek kan helpen om alles op een rijtje te krijgen en je beter voor te bereiden op emotionele en praktische zaken. Dat kan helpen bij het organiseren van de uitvaart en de invulling van de afscheidsbijeenkomst.

Maar dat hoeft natuurlijk niet. Mensen kunnen er bewust voor kiezen om zich tijdens leven niet bezig te houden met de uitvaart. Dat is voor iedereen verschillend.

Maar op het moment dat het overlijden een feit is, zijn wij dichtbij met aandacht en daadkracht. Wij verzorgen de hele uitvaart tot in detail, of zorgen alleen voor de regie op de dag zelf. Het is maar net wat waar je behoefte aan hebt. Zelfs ondersteuning op afstand middels een videogesprek behoort tot de mogelijkheden. Aan de keus is aan jou.

Je kunt de hele planning, organisatie en uitvoering van de uitvaart aan ons overlaten. Je kan ook voor een bepaalde dienstverlening zoals b.v. laatste verzorging en koelen van de overledene, spreken bij het afscheid, catering na afloop enz. bij ons terecht.

Na een overlijdensmelding komen we bij je thuis, maar je kan ook bij ons op kantoor komen in Overasselt of in het Afscheidshuys Wijchen waar we in alle rust de wensen rond de begrafenis of crematie kunnen bespreken.

In dat eerste gesprek leggen we de locatie, datum en tijdstip van de uitvaart vast en indien mogelijk maken we ook de tekst voor het rouwdrukwerk op. Omdat we nauw samenwerken met een drukker van klasse die geheel op ons is ingespeeld, kunnen we je vaak binnen een kwartier de drukproef in pdf al laten zien. Meestal vinden er dan nog een paar aanpassingen plaats en na goedkeuring wordt het rouwdrukwerk afgedrukt in zeer hoge kwaliteit. Het is een bewuste keuze van ons, dit niet in eigen beheer op onze eigen printer te doen, maar professioneel werk te leveren. In de tussentijd kun je al een begin maken met het schrijven van de enveloppen die ik altijd bij me heb. Afhankelijk van het tijdstip van het eerste gesprek, heb je diezelfde middag de rouwkaarten al in huis. Ik help mee ze in de geschreven enveloppen te doen en te voorzien van speciale rouwzegels, die ook door ons geleverd worden. vervolgens breng ik ze voor je naar Post.nl punt in speciale rouwverzendmappen en de volgende dag ontvangen de mensen de rouwbrief al. Als je dit te snel gaat, doen we het wat rustiger aan en bereikt het bericht de mensen een dagje later.

Wij onderhouden het contact met de kerk, begraafplaats, crematorium en andere instanties die nodig zijn voor een goed geregelde uitvaart. Samenwerking met parochies, uitvaartcentra, horecagelegenheden, alternatieve locaties voor de uitvaart, crematoria, begraafplaatsen, gemeentes, verkeersregelaars, cateraars, muzikanten is ons dagelijks werk. Wij weten onze weg hierin te vinden en nieuwe mogelijkheden aan te boren.

Monica Zeegers heeft in de 24 jaar dat ze dit prachtige werk doet, zich gespecialiseerd als uitvaart-ceremoniemeester. Je zou het ook uitvaartritueel-begeleidster mogen noemen. Met haar prettige microfoonstem en charmante verschijning doet ze je de pijn van het afscheid even vergeten en betrekt ze je bij een afscheid waarbij een positieve herinnering wordt geboren.

 

 

 

 

 

Monica Zeegers gaat uit van de onsterfelijkheid van de ziel en richt zich op het leven hier en nu. Je kunt je heel verdrietig en alleen voelen en al dan niet met schuldgevoelens achterblijven als een dierbare is overleden. Het voelt alsof je bent afgescheiden van de persoon waar je van houdt. Maar het kan ook anders. Ook al lijkt het nu niet zo, je geliefden blijven ook na het overlijden altijd bij je.

Wij mensen zijn meer dan een lichaam. De ziel is onsterfelijk, het bewustzijn is oneindig. De geest leeft eeuwig voort in het licht van de schepping. Ook na het overlijden van een dierbare kun je nog zo veel voor haar/hem betekenen. Blijf liefdevol gedenken, vergeef en vraag om vergeving. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger en lichter door het leven zal gaan. Weet dat je woorden en intenties altijd worden gehoord. Graag willen wij met al onze medewerksters ons steentje bijdragen aan uw vertrouwen in de toekomst, tijdens en na het verwerken van een groot verlies in de hoop dat dit verlies op een gegeven moment anders ervaren zal worden. Dat pijn plaats mag maken voor gevoelens van vreugde en hoop en liefde. Dat is waar Monica Zeegers Uitvaartverzorging voor staat.

Lees meer