Bij overlijden of inlichtingen 024- 64 50 25 9

Ontroerende verhalen

hartNet als het nieuws liggen ook mooie persoonlijke verhalen soms gewoon op straat. Radioverslaggever Joris Kreugel van Radio Een Vandaag vond zo’n ontroerend verhaal op een begraafplaats. Hij raakte in gesprek met een weduwe in een rolstoel en sprak met haar over haar overleden man, die eveneens aan een rolstoel gekluisterd was. “Anderen zagen beren op de weg, wij niet. Wij hadden elkaar en hielden van elkaar.”

De vrouw vertelt over het mooie leven dat ze samen hadden. “We hebben altijd geprobeerd om zo zelfstandig mogelijk te zijn. En dat is ons goed gelukt. Iets waar we beiden trots op zijn.” Het meest trots is ze op het feit dat haar man destijds voor haar koos. “Er waren echt wel andere vriendinnen, maar hij koos mij. Ik ben op zoek naar iemand die ’s nachts mijn benen goed wil leggen, zei hij. Wil jij die vrouw zijn?”Luister het gehele fragment uit Radio Een Vandaag.

Monica Zeegers gaat uit van de onsterfelijkheid van de ziel en richt zich op het leven hier en nu. Je kunt je heel verdrietig en alleen voelen en al dan niet met schuldgevoelens achterblijven als een dierbare is overleden. Het voelt alsof je bent afgescheiden van de persoon waar je van houdt. Maar het kan ook anders. Ook al lijkt het nu niet zo, je geliefden blijven ook na het overlijden altijd bij je.

Wij mensen zijn meer dan een lichaam. De ziel is onsterfelijk, het bewustzijn is oneindig. De geest leeft eeuwig voort in het licht van de schepping. Ook na het overlijden van een dierbare kun je nog zo veel voor haar/hem betekenen. Blijf liefdevol gedenken, vergeef en vraag om vergeving. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger en lichter door het leven zal gaan. Weet dat je woorden en intenties altijd worden gehoord. Graag willen wij met al onze medewerksters ons steentje bijdragen aan uw vertrouwen in de toekomst, tijdens en na het verwerken van een groot verlies in de hoop dat dit verlies op een gegeven moment anders ervaren zal worden. Dat pijn plaats mag maken voor gevoelens van vreugde en hoop en liefde. Dat is waar Monica Zeegers Uitvaartverzorging voor staat.

Lees meer