Bij overlijden of inlichtingen 024- 64 50 25 9

Voortleven in een boom

“Monica, is het mogelijk dat Staatsbosbeheer een boom plant ter nagedachtenis aan onze vader?”

Omdat deze vraag mij niet iedere dag gesteld wordt, ben ik maar eens op zoek gegaan naar een antwoord. Bij navraag kwam ik uit bij de stichting Nationale Boomfeestdag die verantwoordelijk is voor het Koningin Wilhelminabos. Het bos werd in 1999 geschonken aan de KWF. Op 28 november vorig jaar werd de laatste boom geplant. Het bos is nu met ruim 25.000 bomen ‘vol’.

Geen mogelijkheid meer dus. Dan maar even informeren bij de plaatselijke boswachter. “Ja prachtig idee, maar ik kan er helaas niet op in gaan. Nog los van de plek en de soort die bepaald moet worden, kunnen we zo’n speciale herinneringsboom nooit meer omkappen mocht dat in de toekomst nodig zijn.” Volgende stap; De natuurbegraafplaats Heidepol contacten. Hier kreeg ik te horen dat nabestaanden de mogelijkheid wordt geboden om bij sommige graven een boom te planten. Er is keus uit een aantal geselecteerde inheemse soorten. Daar blijkt veel animo voor te zijn. Het is zelfs zo dat men vaak eerst de boom uit zoekt en dan te horen krijgt op welke graven die geplant mag worden. Blijkbaar wordt de boom belangrijker gevonden dan de plek van het graf. De behoefte om as na crematie op te laten nemen door de wortels van een boom is ook een bekend gegeven. Er is een bio-urn voor ontworpen en er is een bomenkwekerij die zich hierin gespecialiseerd heeft. Zelfs of juist het monument ter nagedachtenis aan de vliegramp van de vlucht MH17, wordt gevormd door 298 bomen, één voor elk slachtoffer.

Wat hebben we toch met die bomen ter nagedachtenis?

Heeft u zelf ook een boom met een zeer speciale betekenis? Stuur ons eens een foto met uw verhaal erbij.

En die familie die een boom wilde? Die hebben een prachtige eik in eigen tuin geplant. Dat wordt dus nooit meer verhuizen.

 

Pagina's: 1 2 3

Monica Zeegers gaat uit van de onsterfelijkheid van de ziel en richt zich op het leven hier en nu. Je kunt je heel verdrietig en alleen voelen en al dan niet met schuldgevoelens achterblijven als een dierbare is overleden. Het voelt alsof je bent afgescheiden van de persoon waar je van houdt. Maar het kan ook anders. Ook al lijkt het nu niet zo, je geliefden blijven ook na het overlijden altijd bij je.

Wij mensen zijn meer dan een lichaam. De ziel is onsterfelijk, het bewustzijn is oneindig. De geest leeft eeuwig voort in het licht van de schepping. Ook na het overlijden van een dierbare kun je nog zo veel voor haar/hem betekenen. Blijf liefdevol gedenken, vergeef en vraag om vergeving. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger en lichter door het leven zal gaan. Weet dat je woorden en intenties altijd worden gehoord. Graag willen wij met al onze medewerksters ons steentje bijdragen aan uw vertrouwen in de toekomst, tijdens en na het verwerken van een groot verlies in de hoop dat dit verlies op een gegeven moment anders ervaren zal worden. Dat pijn plaats mag maken voor gevoelens van vreugde en hoop en liefde. Dat is waar Monica Zeegers Uitvaartverzorging voor staat.

Lees meer