Bij overlijden of inlichtingen 024- 64 50 25 9

Geeft u liever meer kleur aan het laatste afscheid?

De tijd dat het vanzelfsprekend was dat je in het zwart gekleed naar een uitvaart ging heeft plaats gemaakt voor andere uitingsvormen van rouw. We zien dit terug in de vormgeving van bloemwerk, drukwerk, kleding, muziekkeuze, catering enz. Vreemd eigenlijk dat de kleur van de rouwwagen daarbij achter blijft. Wat ons betreft is ook dat verleden tijd.

Oude meesters

Naast onze gangbare rouwwagens in de kleuren zwart en antraciet, hebben we nu ook een kleurrijke rouwwagen voorzien van flora en fauna, geïnspireerd door de oude meesters en mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum.

Samenhang van leven en dood

Over alle gebruikte afbeeldingen is nagedacht. De spanning tussen de vogels en de poezen symboliseren de samenhang van leven en de dood. In het midden van de wagen prijkt de zwaan. Een krachtig totemdier dat staat voor gratie, zuiverheid, transformatie, kracht, liefde en trouw.
De afbeelding op de motorkap is een knipoog naar de auto-bloemenslinger en voorzien van een prachtige kraag, die als een wolk aardse bloemen de hemel in stuurt. De kraag biedt zowel bescherming als waardigheid.
Omdat humor de sleutel is tot relativering en ik de tijd wil overbruggen van eeuwen terug tot het heden, zijn er twee tweetvogeltjes aan het geheel toegevoegd. Een detail: de veranderde vliegrichting van één van beiden, waardoor er contact ont staat tussen die twee. En dat is waar het allemaal om draait; in contact komen en blijven met jezelf en elkaar over de dood heen.

Prijzen

Deze rouwwagen incl. chauffeur is te huur op basis van beschikbaarheid. We berekenen een bedrag van € 350,00 incl. btw. De eerste 80 km zijn inbegrepen. Daarboven wordt € 1,70 per km in rekening gebracht. Berekend wordt vanuit Overasselt uit en thuis. Informatie via info@monicazeegers.nl of 06-558 24743.

Monica Zeegers gaat uit van de onsterfelijkheid van de ziel en richt zich op het leven hier en nu. Je kunt je heel verdrietig en alleen voelen en al dan niet met schuldgevoelens achterblijven als een dierbare is overleden. Het voelt alsof je bent afgescheiden van de persoon waar je van houdt. Maar het kan ook anders. Ook al lijkt het nu niet zo, je geliefden blijven ook na het overlijden altijd bij je.

Wij mensen zijn meer dan een lichaam. De ziel is onsterfelijk, het bewustzijn is oneindig. De geest leeft eeuwig voort in het licht van de schepping. Ook na het overlijden van een dierbare kun je nog zo veel voor haar/hem betekenen. Blijf liefdevol gedenken, vergeef en vraag om vergeving. Je zult merken dat je een stuk gelukkiger en lichter door het leven zal gaan. Weet dat je woorden en intenties altijd worden gehoord. Graag willen wij met al onze medewerksters ons steentje bijdragen aan uw vertrouwen in de toekomst, tijdens en na het verwerken van een groot verlies in de hoop dat dit verlies op een gegeven moment anders ervaren zal worden. Dat pijn plaats mag maken voor gevoelens van vreugde en hoop en liefde. Dat is waar Monica Zeegers Uitvaartverzorging voor staat.

Lees meer